maanantai 9. maaliskuuta 2015

Lentojen valitseminen

Pohjanmaalla kun asutaan, niin valitsen kyllä mieluummin lennot Tampereelta kuin Helsingistä Alicanten.
Ryanair lentää Tampereelta Alicanteen kesäkaudelle, aina Maaliskuun lopusta alkaen Lokakuun loppuun saakka. Lentopäivät on torstaisin ja sunnuntaisin.
Lentoaikataulut on myös mielestäni hyvät, täältä voitte katsoa Ryanairin nettisivuja. 
Ryanairin lennot vaihtelee kausittain, mutta yleisesti ottaen voi saada tosi edullisesti lennot.
Me saatiin menopaluulennot toukokuulle, 2 aikuista, 2 lasta ja sylivauva alle 2v. yhteensä 600e koko porukalta sisältäen matkalaukut ja matkarattaat. Mutta nyt samaiset lennot jo lähes tuplasti kalliimmat. Yleensä mitä aikaisemmin varaa, sitä halvemmat lennot saa.
Lentohintojen päälle tulee vielä kulut matkalaukuista, 15kg maksaa 15e per suunta, 20 kg 25e per suunta. Otetaan aina yksi iso 20 kg matkalaukku menomatkalle ja sitten paluumatkalle ostetaan markkinoilta edullisia 20e matkalaukkuja pari kolme kappaletta. Meillä noita matkalaukkuja rupeekin nyt olemaan kasa, tosin osa on heitetty jo roskikseenkin ja vaihdettu uudempiin.
Luottokorttimaksusta tulee hintaan vielä muutamia euroja lisää, samoin jos haluaa matkavakuutuksen taikka lentolippujen aikataulut tekstiviestinä.
Ryanairilla ollaan itse chekattu itsemme sisään netissä muutamaa päivää ennen lentoja ja tulostettu itse lentoliput niin meno kun paluumatkallekin.
Ollaan aina saatu hyvää palvelua Ryanairin lennoilla, kovia ovat myymään jopa arpoja mutta ystävällinen matkustamohenkilökunta ollut aina kaikinpuolin. Toiset karsastaa halpalentoyhtiöitä, mutta mikä sitten kenenkin mielestä on halpalentoyhtiö ja mikä ei. Plussaa on ollut myös lennot Tampereelta, koska Pirkkalan lentokenttä on pieni ja lapsia ajatellen kävelymatkat on lyhyet.
 Kesäaikaan meiltä kotona huristelee alle kolmessa tunnissa lentokentälle, ei ole matka eikä mikään!




Ollaan lennetty myös SAS:illa Vaasa-Tukholma-Oslo-Alicante. Tuossa on se hyvä puoli, että lapset eivät ehdi kyllästyä lentokoneessa, kun pääsevät aina välillä jalottelemaan ja leikkimään kentällä vaihtojen yhteydessä. Tutuksi on tullut niin Oslon, Tukholman kuin Kööpenhaminankin kentät. Berlinissä ja Madridissa ollaan tehty myös koneenvaihto.

Lentoja voi katso www.vertaa.fi taikka www.matkaporssi.com, näitä paikkojahan on vaikka mitä mistä etsiä. Muuttamalla lentopäiviä voit säästää huikeita summia.

Ollaan lennetty myös Air Berlinillä Helsingistä Alicanteen, samoin Airbalticilla Helsingistä Riikan kautta Barcelonaan. Sieltä ollaan sitten ajettu Torreviejaan.

Myös Norwegian Airlinesillä ollaan lennetty ja heiltä onkin itse asiassa lennot buukattu syyskuulle. Toivotaan, että ko. yhtiö on vielä täysissä voimissaan, ettei lomamatka mene meiltä sivu suun.
Norwegian Airlinesilla voi saada myös edullisia lentoja hintakalenterin kautta tästä ja keskeltä sivua kohta hintakalenteri. Norwegian lentää Alicanteen Helsingistä joka päivä ja Turusta maaliskuusta lokakuuhun kerran viikossa. Matkalaukut maksaa erikseen jos varaa liput Norwegianin sivustojen kautta. Lentosivustojen kautta varattaessa lentoja matkalaukkujen sisältyminen hintaan kannattaa tarkistaa. Esim. matkaporssin kautta varatut Norwegianin lennot sisältävät matkalaukut.

Murciassa on myös lentokentt Murcia-San Javier. Suomestakin saa lentoja koneen vaihdon kanssa Murciaan, mutta hinnat on niin paljon korkeammat kuin lennettäessä Alicanteen, ettei koskaan Murciaan olla siksi lennettykään.

Lyhyesti ja ytimekkäästi, vertaile lentojen hintoja jos haluat säästää rahaa, sillä lentohinnoissakin voi olla huikeita eroja!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti