perjantai 31. tammikuuta 2020

Espanjan tuliaiset

Teen aina lomamatkoilla paljon ostoksia. Pääosin ostan vaatteita, koruja, oliiviöljyä, ihovoiteita, laukkuja, kenkiä, lapsille leluja ja vaatteita sekä itselleni viiniä. Matkalaukut täyttyy hurjaa vauhtia, kun minä pääsen ostoksille. Muutaman kerran ollaan tuotu myös ilmakuivattu kinkku Suomeen. Mukaan tarttuu myös kasa espanjalaista musiikkia, teetä ja makeisia. Apteekista tapaan ostaa iholleni rasvaa, jota käytän Suomessakin. Espanjassa hinta on kuitenkin vain murto-osa Suomen apteekin hinnoista.

Mitään erityistä "must have" asiaa ei sinällään ole. Mielelläni ostan muutaman levyn uusimpia espanjalaisia hittejä myös. Ennen Torreviejasta sai ostettua "Playa total" levyjä, joissa oli aina sen kesän hitit. Nykyään en enää ole löytänyt tuota levyä, lieneekö sitten sen tekeminen lopetettu, mutta vastaavia hittilevyjä löytyy kyllä edelleen.




Mercadonasta saa tällasta perusrasvaa edullisesti, muutaman euron maksaa kaksi purkkia tätä vasemman puoleista rasvaa.
Tuo pienempi voide on Zenia Boulevardin kosmetiikkaliikkeestä, hinta taisi olla 1-2 euroa.





Tätä ostin Mercadonasta. Kärsin välillä selkäkivuista ja täytyy sanoa, että erittäin hyvää rasvaa oli. Tämä on ns.tiikeribalsamia. Harmittaa, kun ostin vain yhden purkin kun tosiaan auttoi niin hyvin selkäkipuun.

Lapsille ostan ison kasan vaatteita esim.Primarkista. Meillä isommat lapset tykkäävät myös muodista ja ostavat sitten itse mieluisia vaatteita itselleen. Meidän nuorimmainen (6v-) ostaa lähinnä leluja itselleen. Ollaan yleensä oltu heinäkuussa Torreviejassa ja olen ostanut koulureput tytöille myös sieltä. Tosin en ole noissa urheilumerkkien repuissa merkittävää eroa huomannut Suomen hintoihin. Pojalle ja meidän 14-vuotiaalle teinitytölle ollaan tavattu ostaa futispaidat shortsien kera. Näitä löytyy markkinoilta tai ihan urheilukaupasta.

Markkinoilta tavataan ostaa erilaisia mausteita kotiin vietäväksi ja tuliaisiksi. Carrefourissa myytiin ainakin ennen paikallista suolaa pienessä purkissa edullisesti. Sitäkin on kiva viedä tuliaisiksi.

Meidän kissoille ja koiralle tuodaan tuliaisia myös, pitäähän niitäkin rakkaita perheenjäseniä muistaa. Koirien leluja saa erittäin edullisesti kiinakaupoista.

Laukut ovat meillä yleensä täynnä ja kiinakaupasta ostettu matkalaukkupuntari kulkee mukana myös joka lomamatkallamme. Näin saadaan varmuus laukkujen painosta, eikä tule ylimääräisiä maksuja laukkujen ylipainosta.

Toukokuulle varattu seuraava lomamatka ja tällä kertaa päädyimme vuokraamaan omakotitalon omalla uima-altaalla. Can´t wait!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti