maanantai 29. tammikuuta 2018

Uutta matkaa odotellessa

Varattiin jo viime vuoden loppupuolella meille lennot kesäksi (heinäkuuksi) Espanjaan. Tällä kertaa päädyttiin lentämään Malagaan ja sieltä ajelemme kohti Torreviejaa sitten. Tämä siksi, että mies ja kaksi vanhinta lasta ovat monta kertaa jo halunneet käydä Gibraltarilla katsomassa apinoita. Itse olen sielä muutaman kerran käynyt. Ainakin nähdään vähän sitäkin seutua ja jäähän meille Torreviejassa lomaa vielä kaksi viikkoa sitten. Pohdin ensin, että mennäänkö fiiliksen mukaan ja pysähdytään etsimään majoituspaikkaa sitten, kun siltä tuntuu. Meitä on kuitenkin viiden hengen perhe matkassa, joten heinäkuussa voipi olla täyttä monessa paikassa. Muistan, kun olin nuorempana Cadizissa hostellissa töissä yhden kesän. Monena päivänä lätkästiin ulko-ovelle lappu "estamos completo" kertoaksemme ettei vapaita huoneita ole saatavilla. Kun on lapsia mukana, niin mielummin ollaan samassa huoneessa kaikki, toki vanhimmat lapset menisivät omassakin huoneessa jo kunhan huoneet olisi lähellä toisiaan. Tein siis majoituspaikkoihin varauksen ennakkoon jo ja tiedossa on matkareittimme suunnilleen Malagan seudulta kohti Torreviejaa.

Koska lähtömme kesällä on aikaisin aamulla, varattiin myös Helsinki-Vantaan lentokentältä hotelli meille yöksi. Viimeksi olin lasten kanssa sielä yötä (Glo Hotels), kun mies tuli Torreviejaan muutama päivä meidän jälkeen vasta. Tuo hotelli on niin kätevällä paikalla, kun on lentoaseman alakerroksessa ja aamupalan jälkeen voi mennä parit portaat ylös ja oletkin jo lähtöselvityksessä. Suositteluni siis tälle hotellille, jos on aikainen lähtö. Meilläkin matkaa Vaasasta n.450 kilometriä, niin eipähän ainakaan tarvitse yöllä ajella.

Torreviejan alueella on tarkoitus käydä meille uusissa kohteissa ainakin Benidormin huvipuistossa Terra Miticassa, Alicantessa Santa Barbaran linnoituksessa ja La Unionissa (Kaivosmaiseman ja kaivoslaulun kaupungissa).Lomaan kuuluu muutenkin rentoa olemista, aurinkoa, hyvää ruoka ja juomaa, shoppailua, uimista ja kavereiden tapaamista. Tuntuu välillä, että aika menee kuin siivillä lomalla, mutta silti ollaan yleensä keritty monessa uudessakin paikassa käymään.

Kamppailen vielä itseni kanssa autonvuokrauksesta. Olemme käyttäneet Goldcaria kymmeniä kertoja vuokra-autojen kanssa. Viime kerralla miehen hakiessa vuokra-autoa meille kentältä, häneltä velotettiin ylimääräinen siivousmaksu luottokortilta. Selvittelin jälkeenpäin asiaa, koska tuo siivousmaksu ihmetytti ja kummastutti todella paljon. Kyse oli vuoden takaisesta vuokra-auton siivousmaksusta. Heidän mielestään meillä oli takapenkin jalkatilassa hiekkaa sekä hiuksia niin paljon, että katsoivat ylimääräisestä siivouksesta koituneet kulut 25euron arvoiseksi. Sinällään summa ei ole paljon, mutta miksi veloittaa maksu vuoden päästä vasta? Olisivat heti sen vuokrauksen jälkeen palanneet asiaan sähköpostilla, mutta kun ei niin ei. Nyt olen katsellut vuokra-autojen hintoja esim. Centaurolta. Meidän haluama autotyyppi on kuitenkin Goldcarilla lähes 400e halvempi kuin esim. Centaurolla. Vähän kaivertaa mieltä mitä tehdä, maksaako halvempi ja unohtaa periaatteeni olla enää vuokraamatta Goldcarilta vai maksaa enemmän ja ottaa toisesta firmasta. Kas siinäpä pulma (no onneksi ei ole vakava pulma).

Työn alla on viime kesän reissusta vielä kirjoitus mm.Santa Polan akvaariosta, Tabarcan saaresta, Terran Naturan eläintarhasta ja  maaseuturetkestä Ninamarin kanssa. Muutama tekstaus on jo valmiina, mutta ongelmaksi muodostui, etten tiedä minne olen laittanut kameran muistikortin. Ilman kuvia blogiteksti näyttää vähän tylsältä. Itse luen mieluummin tekstejä kuvien kanssa, että näen millaista paikassa oikeasti on. Noh, pitänee kysyä 4-vuotiaalta asiasta, josko olisi käynyt äitin muistikorttia tutkimassa...

3 kommenttia:

  1. Teidän matka lähestyy kovaa vauhtia ja kuulostaa kivalta suunnitelmst😊

    VastaaPoista
  2. Jään odottamaan maaseuturetken kertomusta😀

    VastaaPoista
  3. Jään odottamaan maaseuturetken kertomusta😀

    VastaaPoista