torstai 27. kesäkuuta 2019

10 days to go

10 yötä Torreviejan lomaan, jihuu! Lapsille jo sanoinkin, että voivat pikkuhiljaa katsoa matkaksi vaatteita ja viedä tarvittaessa pesuun. Matkalaukutkin pitää yläkerrasta kiikuttaa alas ja alkaa pakkailemaan. Viime hetken vinkit, lippujen tulostus ym vielä.




Varattiin myös pari hotelliyötä Benidormista. Lupasin lapsille, että pääsevät Terra Miticaan, mutta Benidormissa on lapsille muutenkin vaikka ja mitä, joten yöksihän sinne on jäätävä. Hotellissa kriteerinä mulla oli kuntosali, uima-allas sekä mahdollisuus puolihoitoon (aamupala+illallinen). Benidormissahan riittää majoitusvaihtoehtoja. Heinäkuussa on paaaaaljon turisteja kaupungissa, joten sekaan vaan!

Vanhempiani tulevat viimeiseksi viikoksi meidän kanssa ja heidän kanssaan ollaan menossa mm.
Orihuelan "Moors & Christians Fiestaan." Tämä varattiin Viajes Rosatourssin kautta, samoin kuin retki Valorin suklaatehtaalle ja Alicanteen. Lasten huvituksiin on tarkoitus mennä, varmasti joku eläinpuisto tai muu. Benidormissa tosiaan saavat rellestää koko päivän Terra Miticassa ja suunnitelmissa myös laivaretki Benidormin saarelle "Isla de Benidormiin." Se on pieni saareke, jossa ei ole varsinaista asutusta. En tiedä onko sielä mitään sen kummempaa nähtävää, mutta kokemus tuokin.

Tänään on vapaata illalla, joten taidan käyttää ajan hyödyksi ja aloittaa pakkaamisen. Meillä on remontti kotona menossa, joten asunto on kuin myrskyn jäljiltä. Miehelle annoin deadlinen jolloin olohuone on lattiasta kattoon oltava valmis-ennen Torreviejaan lähtöä siis! Kiirettä pitää joka rintamalla. Matkan jälkeen tulossa blogitekstejä uusista kohteista.

Mukavaa lomaa kaikille kesällä!

P.S. Ilokseni luin juuri, että Norwegian Airlines aloittaa lennot 1.11.2019 alkaen kotikaupungistamme Vaasasta Helsinkiin ja toisinpäin. Kiva uutinen!

2 kommenttia:

  1. Hei! Olemme tulossa Torreviejaan ensimmäistä kertaa ikinä 11.7. Tuo mainitsemasi Noora & christians fiesta orihuelassa alkoi kiinnostamaan! Voitko kertoa lisää? Kävin tuon ”matkatoimiston” sivuillakin, mutta tietoa oli vähänlaisesti, kuvia kyllä. Luin myös fb-ryhmän tiedoista maureista ja kristityistä ja juhlastakin, mutta haluaisin tietää vielä lisää. Onko juhla useampana päivänä, kuinka sinne pääsee, liput, mitä tapahtuu, mikä kannattaa, mitä on hyvä tietää..? Kiitos, jos ehdit auttaa!

    VastaaPoista
  2. Tietoa on tosiaan matkatoimiston sivuilla vähänlaisesti. Juhla on perinteinen juhla, jossa mm. upeita kulkueita ja taisteluita. Maurit valtaavat paikallisen linnoituksen, on taisteluita, kristittyjen paraati ja marssivat yhdessä myös. Historian kulku kertoo mitä tapahtui sillon joskus. Juhlissa on paljon ihmisiä, musiikkia, kulkueita, näytöksiä, ilotulituksia ym. Paikalla on myös hevosia ja kameleita, jotka osallistuvat näytöksiin. Eri päiville on eri ohjelmaa. Tässä linkki (tosin espanjaksi) sivustolle. http://morosycristianosorihuela.es/
    Suosittelen ehdottomasti käymään katsomassa noita, kulkueet ym.ovat ilmaisia. En tiedä onko sielä erikseen joku maksullinen kohde, mutta mielestäni nuo ovat kaikki ilmaisia. Paikalla ruoka ja juomakojuja myös. Ihmisiä on paljon ja parkkipaikkaa on vaikea löytää. Jos mahdollista niin ottakaa esim.rosatourssilta retki sinne, niin pääsee bussilla eikä tule parkkipaikan kanssa ongelmia. Taksilla pääsee toki myös, mutta suuren ihmismäärän vuoksi voi olla vaikeaa saada taksia takaisinpäin. Löydätte parhaiten paikalle kun suunnistatte C/A Aragon, Plaza San Sebastian, Avda de Espana, C/Calderon de la Barca, C/Loaces, C/Alfonso XIII, loppuen Plaza Alfonso XIII.

    VastaaPoista