lauantai 26. tammikuuta 2019

Rosatourssin retkellä Cartagenassa

On mennyt useampi kuukausi ilman blogiin kirjoittelua. Tuntuu, että on ihan liian kiire istahtamaan edes hetkeksi yksin rauhassa blogin ääreen. Tai no, ylipäätään edes istahtaa YKSIN minnekään kotona. Kolmen lapsen harrastukset, omat työt ja harrastukset sekä oma kotin remontoiminen vie kyllä kaiken mahdollisen ajan mitä vuorokaudessa on. Välillä pitää olla kolmessa paikassa samaan aikaan, onneksi on keksitty kimppakyydit lasten treeneihin!

Heinäkuussa 2018 oltiin Rosatourssin retkellä Cartagenassa. Tästä pääset heidän nettisivuilleen katsomaan valikoimia päiväretkistä. Hinnat ovat mielestäni erittäin edulliset. Nettisivuilta löydät myös matkoja eri pituisilla yöpymisillä, samoin risteilyjä.

Iso miinuspuoli oli, että ennakkoon piti antaa e-maililla luottokortin tiedot veloitusta varten. Veloitus luottokortilta tehtiin vuorikautta ennen retkeä.Hieman epäilytti ko.käytäntö, mutta googlailtuani ja tutkittuani asiaa uskaltauduin antamaan tiedot sähköpostilla. Tiedän, että tämä ei ole luotettavaa eikä hyvä tapa!

Me valitsimme retkeksi päivän Cartagenassa sisältäen junaliput Mar Menoriin (Los Nietos). Tässä linkki ko.retkeen. Hinta ei tosiaan päätä huimaa, 13 euroa retkestä, joka kesti koko päivän. Bussi oli muutamaa paikkaa lukuunottamatta täynnä ja mukana oli brittiläinen rempseä naispuoleinen opas. Noustiin kyytiin Los Balconesin apteekin edestä bussipysäkiltä. Noutopaikkoja heillä oli useampikin ja tuo oli meitä lähellä (Lago Jardin 1). Osa meidän kanssa samassa bussissa olleet jäivät "Licor 43" tehtaalle. Olisi ollut kiva käydä myös ko.tehtaalla, mutta lapset olivat mukana niin tuskin olisivat olleet kiinnostuneita tuosta paikasta.


Saavuttuamme Cartagenaan meillä oli vapaata aikaa noin neljä tuntia. Osa samalla bussilla tulleista lähti laivaristeilylle. Se olisi maksanut viisi euroa enemmän, mutta päädyimme, että otetaan tuo juna meille mieluummin. Cartagenassa käytiin roomalaisessa teatterissa ja museossa, otettiin valokuvia, käytiin kahvilassa (Valorin kahvila) ja tekemässä hieman ostoksia muutamassa kaupassa.











Näkemistä ja tekemistä olisi ollut vaikka millä mitalla. Ihana kaupunki ja aiotaan kyllä käydä sielä uudemman kerran myös.















Tämän jälkeen lähdettiin kohti juna-asemaa, josta matkattiin Mar Menoriin (Los Nietos). Matkalla nähtiin kaunista maalaismaisemaa tuon n.25 minuutin matkan ajan. Käytiin rannalla syömässä, ottamassa valokuvia ja lähdettiin junalla takaisin Cartagenaan.









Koko retki sujui hyvin, oltiin tyytyväisiä ja nähtiin paljon. Lähdemme ehdottomasti uudelleen Rosatourssin matkaan seuraavallakin lomallamme. Kaikki toimi hyvin, aikataulut piti ja retken edullisuus oli iso plussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti