maanantai 13. huhtikuuta 2015

Tivolissa hurvittelua

Torreviejan keskustassa, Paseo Digue de Levanten ja Paseo Vistalegren kohdalla sijaitseva tivoli on auki päivittäin kesäaikaan (iltaisin), mutta talvisaikaan auki lähinnä viikonloppuisin (illat). Tivoliin on ilmainen sisäänpääsy ja laitteiden käyttö maksaa sitten tietenkin erikseen. Laitelippujen hinnat on noin 2,5-3 euroa per kerta tai 5e / 2 lippua. Tivolissa voi myös mm. onkia ankkoja (joka kerta voittaa jotain), heittää kolmella tikalla ilmapallot puhki tai heittää koripallo koriin voittaakseen palkintoja. Palkinnot on pehmoleluista sisustustavaraan ja kodintavaroista leluihin. Tivolialueella on myös pari kioskia sekä muutama grillityyppinen paikka josta saa esim. ranskalaisia perunoita tai hodareita.






Tivolin laitteet on värikkäitä, äänekkäitä mutta hauskoja. Lapsille on mm. pomppulinnoja, seikkailutalo, karuselleja ja törmäilyautoja. Esim. tässä allaolevassa kuvassa oleva jättimäinen pomppulinna-talo maksoi 2,5 euroa ja sielä sai olla 20 minuuttia kerrallaan.


Lapsille ja aikuisillekin on myös hauska (ainakin jos on katsojana) härkä-lava, jossa istutaan härän selässä ja koitetaan pysyä siinä vaikka lava heiluu ja härkä kääntyilee puolelta toiselle. Katsojana tosiaan tämä on ainakin hauskaa viihdettä. Itse en ole vielä uskaltautunut / kehdannut mennä kyseeseen laitteeseen. Kovasti olen houkutellut ja meillä tytöt onkin käynyt nyt härän selässä nauramassa vatsansa kipeäksi.

Tivolissa on myös laitteita, joista saa "pään sekaisin", kieppuvat, pyörivät ja sekottavat ainakin meikäläisen pään. Näihin en pysty edes menemään ilman oksennuksen makua suussa.

Tivolissa ei käsittääkseni oli aukioloaikoja, vaan sulkevat laitteensa ja kioskit kun ei enää ole asiakkaita. Sama koskee sadesäätä, jos sataa reippaasti, niin sulkevat laitteet aika nopeasti.

Näissä jättitrampoliineissa sai hyppiä 20 minuutin ajan ja hinta oli kesällä 2014 huikea yksi euro!



Ei muuta kuin tivolin hurmaan :)



1 kommentti:

  1. Muistaakseni mä olen ollut härällä ja melkein pissin housuun☺

    VastaaPoista