maanantai 30. heinäkuuta 2018

Retki suolajärvelle junalla

Eilen palattiin kolmen viikon lomalta Espanjasta. Ensimmäinen viikko ajeltiin reitti Malaga-Gibraltar-Malaga-Nerja-Almeria-Rojales-Torrevieja ja seuraavat kaksi viikkoa vietettiin Torreviejassa. Laitan heti postauksen juna-ajelusta Torreviejan suolajärville, koska ajelua toteutetaan vain syyskuun loppuun saakka.

Juna lähtee parillisilla tunneilla aina klo 10-20.00 Avenida de la Libertadilta (suihkulähteen toiselta puolelta tietä).



Kesto matkoineen on noin tunnin verran, mikä oli mielestäni ihan sopiva. Selostus on sekä espanjaksi että englanniksi. Hinta on aikuisilta 6,95e, lapsilta ja eläkeläisiltä 5,95e. 









Alueelta sai kauniita kuvia ja maisemat olivat hienot kyllä. Harmi etten ole tämän parempi kuvaaja, mutta eiköhän näistä kuvista saa tarpeeksi hyvän käsityksen alueesta kyllä. 






Torreviejan Suolajärven punainen väri tulee Halobakterium-bakteerista sekä Dunadiella-Salina nimisestä levästä.





Ylläoleva "kasa" on tehty suolasta ja sinne pääsi polkua pitkin seisomaan suolakasan päälle.


Tässä on juna, jolla retki tehtiin. Juna oli ihan täynnä ja kannattaa olla jonottamassa n.20-30 minuuttia ennemmin paikanpäällä. Me olimme hyvissä ajoin ja juna oli ihan täynnä eikä enempää olisi mahtunutkaan. 






Ylläolevassa kuvassa valmista suolaa pussitettuna.

Ihan kiva lyhyt retki katsomaan mistä se suola oikein tulee, kun Torrevieja niin suosittu aiheesta onkin. Suolantuotannollahan on Torreviejalle tärkeä merkitys kaupungin kasvuhistoriassa. Ainakin isommasta Carrefourista sai ostaa merisuolaa, joka on tuotettu Torreviejassa. Nämä ovat kiva tuliainen Suomeen vietäväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti