keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Eläinpuisto Rio Safari Elche

Lomareissuillamme ollaan käyty kahdessa eri eläinpuistossa, Rio Safari Elchessä sekä Benidormin Terra Naturassa.
Rio Safari Elche sijaitsee Santa Polan kupeessa. GPS kordinaatit ovat 38.217481,-0.601416.
Lähestyessäsi eläinpuistoa löydät kylttejä, jotka opastavat sinut helposti perille. Parkkipaikalta löytyy tilaa helposti, ei muuta kuin jonottamaan sisälle sitten! 
Ennen huvipuiston sisäänkäyntiä on ravintola sekä eväspaikka, jossa voi nauttia omista eväistä.
Pientä maksua vastaan saa lapset ratsastaa ponilla taikka kamelilla ainakin kesäaikaan.

Sisääntullessasi voit kuvauttaa itsesi tai lapsesi boa-käärmeen kanssa. Kuva maksaa muistaakseni 10 euroa ja sen voit lunastaa myöhemmin valokuvakioskista.








Eläintarhan aukioloajat löydät tästä linkistä. 
Hinnasto on seuraavanlainen: Aikuiset (12-65 v.) 22,50e / hlö, lapset alle 12v. 17e / hlö, vauvat ilmaiseksi. Se minkä ikäinen on vielä vauva, ei eläintarhan nettisivustolla kerrota. Tulostamassa itse netistä alennuskupongin voit säästää useita kymppejä! Tässä linkki alennuskuponkiin, joka vaihtelee ajankohdan mukaan. Meidän perhe, 2 aikusta, 2 lasta ja taapero säästi alekupongilla melkein 24 euroa, eli kyllä noita kannattaa tulostaa :) Alekuponkeja on tarjolla myös esim. Carrefourissa, ostoskeskuksissa ( Ainakin Zenia Boulevardissa ja Habaneraksessa) sekä joissakin hotelleissa.





Lipun hintaan kuuluu juna-ajelu joss kuljetaan junalla eläinten aitausten läpi. Toki leijonien tai tiikerian häkin sisään ei parane mennä, mutta vierestä ajellaan :)
 Selostus on englanniksi ja espanjaksi. Lisäksi voit käydä katsomassa (ja ehdottomasti kannattaa) eläinshowt, joita on kolme; papukaija-show, eläin-show jossa mm.lintuja ja piikkisika, sekä merileijona-show. Esitysten jälkeen voit kuvauttaa itsesi eläinten seurassa, papukaijan kanssa tai merileijona vierelläsi.
Aikataulut esityksille näet täältä.  










Puistossa on myös levähdyspaikkoja, joissa syödä eväitä tai nauttia jääkylmiä juomia. Matkamuistomyymälästä voit ostaa pienen pehmolelun tai vaikkapa t-paidan muistoksi. Voit myös ostaa 1-2 euron hintaan pähkinöitä, joilla voit ruokkia esim. kirahvia tai eurolla voit ostaa vuohille pikkupurkin hedelmiä.



Kesällä on mahdollisuus myös uida merileijonien seurassa hintaan 30euroa (kesto 30 min.). Tätä ei olla kokeiltu, mutta olisi varmasti mieleenpainuva kokemus lapsille. Täytyypä siis ensi reissulla kysyä jos uskaltautuisivat merileijonien kanssa uimaan.

Lisätty tekstiin myöhemmin: Heinäkuussa 2018 eläinpuiston viereen avataan myös pienehkö vesipuisto.


3 kommenttia:

  1. Heippa! Itse Torreviejassa asuessani oli tarkoitus lähteä jossain välissä käymään Rio Safarilla, mutta en sitten kuitenkaan koskaan käynyt. Nyt menossa kesällä pariksi viikoksi lomailemaan ja ajattelinkin et jos nyt pääsisi käymään.. Osaisitko sanoa, että pääseekö perille asti esimerkiksi linja-autolla? :)

    VastaaPoista
  2. Moikka, mun tietääkseni tiistaisin ja perjantaisin Torreviejasta pääisisi eläinpuistoon. Lähtö oli klo 09.45-09.50 tietämillä ja tosiaan vain yksi lähtö. Takaisin tulee bussi klo 17. 10. Bussiliput pitäisi kuitenkin ostaa etukäteen, ilmeisesti pitää olla joku minimiosallistujamäärä. Lippuja on saanut ainakin matkatoimistoista ja isommasta Carrefourista. Myös matkatoimistot tekevät sinne bussimatkoja. Jos on isompi porukka lähdössä, kannattaa kysyä myös retkeä www.ninamar.es taikka www.torreteam.com.

    VastaaPoista