sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Retki Tabarcan saarelle

Kesällä 2017 käytiin Tabarcan saarella tutustumassa.

Tabarca on pienin Espanjan asutettu saari. Saaren pituus on n. 1800m, levein kohta n.450 metriä ja korkein kohta n.15 metriä. Asukkaita saarella on vajaa 80. Toki kesällä ja turistiaikaan vierailijoita on jopa 3000 päivässä. Saaren historiasta sen verran, että aikanaan se oli merirosvojen piilopaikka 1700-luvun lopulle saakka.






Valittiin lähtöpaikaksi Santa Pola, koska sieltä lähtöjä oli tiheämmin. Torreviejasta pääsee myös Tabarcan saarelle, mutta lähtöjä on huonosti verrattuna Santa Polaan. Torreviejasta lähdöt ovat klo 11.00 kaikkina päivinä lukuunottamassa perjantaisin sekä sunnuntaisin. Torreviejasta laivamatka kestää n.40 minuuttia. Lähtöpaikkana on Torreviejan satama. Paluumatka on klo 18.00 Tabarcalta Torreviejaan. Tästä pääset näkemään vuoden 2018 hinnaston (Aikuiset 23e, lapset 3-10v. 17e) sekä aikataulut.
Santa Polasta pääsee usealla eri laivalla Tabarcan saarelle. Ostimme liput ensimmäisestä kojusta, joka vastaan tuli. Hinta oli aikuiselta 15e menopaluu ja lapsilta 10euroa (5-8v, alle 4v.ilmaiseksi).
Lähtöjä oli tunnin välein aina klo 10-17.00 välillä. Tästä saat katsottua aikatauluja ja hinnastoa Santa Polasta lähteville laivoille.
Saarelle pääsee myös Alicantesta.

Laivan pohjassa oli lasia, josta näki kaloja. Lapsille tämä oli mieluinen yllätys tietenkin. Näyttihän ne hienoilta ne kalat sielä vedessä.



Kesällä laivat tuppaa olemaan ihan täynnä, näin oli myös meidän oma. Saatiin kuitenkin muutama istumapaikkakin menomatkalla. Paluumatkalla oltiin sisällä istumassa kaikki, ei enää jaksanut olla auringossa kannella.
 Saarella oli muutamia ravintoloita, joista sai ruokaa, pientä purtavaa, jäätelöä, juomia ym. Kävimme kiertelemässä hieman ja ihailemassa maisemia. Vesi on kirkkaampaa ja kylmempää kuin Välimeressä normaalisti. Paikalla olikin snorklailijoita ja pieniä veneitä rannalla. Saarella olevat rakennukset ovat suhteellisen matalia. Saarelta löytyy myös hotelli ja muutamia majataloja.









Lapset kävivät uimassa rannalla, itse otin noin puolen tunnin ajan aurinkoa. Juon vettä aina paljon ja niin tein nytkin. Yhtäkkiä kuitenkin tuli hirveän huono olo, pyörrytti ja oksetti samaan aikaan. Huusin miehelle meneväni vessaan ja vanhin lapsista lähti mukaani. Päässä pyöri ja pyöri. Vasta juotuani puolen litran kylmän vesipullon, istuttani hetken varjossa penkillä ja pestyäni naaman kylmällä vedellä pääsin tolpilleni ja olo parani. En tiedä mikä tuo äkillinen oltila oli, mutta kyllähän se säikäytti ja vielä kun tiesin olevani saarella josta en ihan hetkessä pääse edes pois. Onneksi olotila koheni ja pystyin nauttimaan paluumatkalla laivamatkastakin kannella. Mietin, että onko tuola saarella lämpötila jotenkin erilainen ja aurinko on paahtavampi tai jotain. Tuulinen sää ei ainakaan ollut.







Täytyy sanoa, että itse en saanut saaresta irti paljoakaan. Syynä oli juuri tuo huono oloni ja niin kuumalla ilmalla ei jaksettu kierrelläkään paljoa saarta. Jos olisi edes tuullut hieman, mutta ilma oli paahtavan kuuma tuona päivänä. Tiedän, että saarella olisi ollut enemmänkin näkemistä ja tekemistä. Ehkä pitää käydä sielä uudemman kerran hieman viileämmällä säällä... Jos sellaista edes sattuu tulemaan vastaan kesällä :)











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti