lauantai 7. maaliskuuta 2015

Eurooppapuisto

Parque de las Naciones eli Kansojen puisto sijaitsee Torreviejassa Ronda D. RicardoLafuente Aquadon ja Calle Orihuelan risteyksessä. Puiston tekolammelle on rakennettu Euroopan muotoinen saari ja joka maan kohdalla on lippu salossa. Puiston pinta-ala on noin 38 000m2 joten ihan sopivan kokoinen vaikkapa iltakävelylle. Puisto on aidattu rautaportilla ja on öisin suljettu. Viereiselle tielle saa parkkeerata auton, mutta useimmiten auto pitää parkkeerata parin kadun kulman päähän.
Tämä paikka on lähestulkoon vakiopaikka lomareissuillamme, sielä pitää kerran lomalla päästä käymään ainakin lasten pyynnöstä. Puistossa on mm. petankikenttä, eläimiä, leikkipaikka lapsille, kesällä ohjelmaa (esiintymislava) ja juna-ajelua puiston sisällä. 



Hyvänä tuntomerkkinä on iso lohikäärme liukumäellä ja meidän lapset nimittävätkin puistoa lohikäärmepuistoksi. Tapaamme käydä hakemassa viereisestä 24h-kioskista vähän evästä puistoon ja mennä sinne viettämään aikaa. 




Kesällä puistossa järjestetään ohjelmaa mm. lastenjuhlia, lauluesityksiä ym. Lasten leikkipaikka on toisessa päädyssä ja sielä on juurikin tuo lohikäärme-liukumäki, keinuja, muutama juna ja muuta. 






Puiston historiasta sen verran, että se on rakennettu vuonna 1999 ja sen on suunnitellut arkkitehti Roberto Perez Guerras. 

Puistossa on ainakin riikinkukkoja, kanoja, sorsia, kukkoja ja muita lintuja joita nyt en nimeltä tunnista valitettavasti.





Ennen sielä sai lapset ajaa myös polku-autoilla, mutta mielestäni ei enää. Kesällä puiston sisällä kulkee pientä maksua vastaan pieni juna, joka on varmasti ainakin pienten lasten mieleen.  Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa kauniiseen puistoon ja ladatkaa kamerat valmiiksi :)

2 kommenttia: